Wat vind jij: De overheid moet polarisatie in de samenleving over corona tegengaan

Demo tegen coronamaatregelen
Demo tegen coronamaatregelen © ANP/Guus Schoonewille
Het lijkt erop dat corona, en vooral vaccinatie, de samenleving in twee groepen verdeelt. Uit een onderzoek van I & O Research blijkt dat gevaccineerden steeds minder begrip kunnen opbrengen voor de mensen die geen vaccin willen. Die laatste groep voelt zich daardoor eenzamer.
Gevaccineerden vinden steeds vaker dat ze een stap terug moeten doen, terwijl zij juist hebben gedaan wat de overheid vraagt. De frustratie wordt ook gevoed door het overheidsbeleid: steeds meer gevaccineerden vinden bijvoorbeeld dat de controles van QR-codes niet goed gaat. Nog 46 procent van de gevaccineerden staat achter het overheidsbeleid, meldt de NOS.
Ongevaccineerden zien de discussie over de 2G-pas een bedreiging. Ze vrezen dat hun vrijheden verder beperkt worden.
Zo lijken beide groepen steeds meer tegenover elkaar te komen staan. Bijna een derde van de mensen die geen coronaprik wil, zegt in een onderzoek van EenVandaag dat ze minder contact hebben met anderen. Een flink deel daarvan zegt ook minder mensen te ontmoeten sinds de invoering van de coronapas. Het gaat mentaal minder goed met de ongevaccineerden, blijkt uit dat onderzoek.

Hoog tijd om in te grijpen?

Moet de overheid meer doen om die tegenstellingen weg te nemen? Door bijvoorbeeld meer nadruk te geven aan wat mensen gemeenschappelijk hebben, om zo de polarisatie tegen te gaan? Of is het probleem niet zo groot, en zal het weer verdwijnen als het lukt om de coronacrisis achter ons te laten?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl