Verzet tegen autodoorsteek in winkelcentrum Emmermeer: ‘Veiligheid in het geding’

Doorsteek Emmermeer
De huidige doorsteek (op de plek van de gebakskraam) moet helpen om de parkeerdruk bij piekmomenten op te vangen © RTV Drenthe / Rien Kort
De geplande doorsteek voor auto's bij de Middenhaag in Emmen stuit op verzet. De verkeersingreep is bedoeld om de parkeergelegenheid voor supermarkt Coop en de parkeerplaatsen achter de winkel- en woonblokken beter bereikbaar te maken.
"Het komt nog wel eens voor dat de parkeervelden voor de supermarkt helemaal vol komen te staan", aldus woordvoerder Marianne Tiemens van de gemeente Emmen tegen Zo!34. "Terwijl er aan de achterkant nog voldoende plek is."
De doorsteek moet tussen kledingzaak Terstal en het Kaaspakhuis komen. Het idee is om een eenrichtingsweg in noordelijke richting te maken waar auto's stapvoets naar het achterliggende terrein rijden.
De rijbaan wordt daarbij deels gescheiden van het voetpad met groen. Volgens Tiemens is de opzet hetzelfde als bij de Aldi, enkele meters verderop.

In het gedrang

De gemeente maakte het verkeersbesluit afgelopen zomer bekend. Een omwonende heeft daarop bezwaar aangetekend. De indiener is bang dat door de doorsteek de veiligheid van wandelaars en fietsers in het winkelcentrum in het gedrang komt.
De zaak zou deze week voor de bezwarencommissie van de gemeente Emmen komen. Vanwege corona was er alleen een digitale en geen fysieke zitting mogelijk. De bezwaarmaker staat op het laatste. Vandaar dat de behandeling is uitgesteld naar januari.
De gemeente kan nog niets zeggen over de start van de werkzaamheden. De aanbesteding wordt uitgesteld in afwachting van de uitkomst van deze zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl