Onderzoek naar voorzieningen en evenementen voor jongeren in Assen

In het jongerencentrum staan onder meer pooltafels en een PlayStation
Jongeren weten vaak niet goed wat er allemaal te doen is in hun wijk of stad © RTV Drenthe
De onafhankelijke rekenkamercommissie van de gemeente Assen onderzoekt welke voorzieningen en evenementen jongeren uit Assen belangrijk vinden. Daarna willen ze kijken of het beleid van de gemeente daarbij aansluit. De jeugd klaagt namelijk al langer dat er weinig te doen is in Assen.
Jongeren in Assen tussen de 12 en 21 jaar ervaren een gebrek aan voorzieningen en evenementen. Dit blijkt uit gesprekken die de gemeente voerde met jongeren en uit de oprichting van jongerenstichting New Wave, die meer reuring in de stad wil. Een paar jaar geleden verdwenen er meerdere uitgaansgelegenheden in het centrum van Assen. Zo sloten twee populaire cafés aan de Brinkstraat, waar veel jongeren uitgingen. Veel jongeren missen een plek om samen te komen.

Resultaten naast elkaar leggen

De uitkomsten van het onderzoek van de commissie kunnen gebruikt worden bij het opstellen van het jeugdbeleid dat onlangs door wethouder Jan Broekema (SP) werd aangekondigd. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau SenseGuide en zal een halfjaar duren. De resultaten zullen naar verwachting voor de zomer van 2022 aan de gemeenteraad worden gepresenteerd. Gelijktijdig laat Broekema het aanbod in Assen in kaart brengen, zodat de resultaten van beide onderzoeken naast elkaar kunnen worden gelegd.
Het onderzoek naar de voorzieningen voor jongeren in Assen stond al eerder op de planning, maar werd door corona uitgesteld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl