Dit weekend in de Drentse natuur: 15 en 16 december

De gebruikte techniek tijdens de workshop vilten is het droogvilten (Rechten: Natuurmonumenten/Jannie Rossing)
De gebruikte techniek tijdens de workshop vilten is het droogvilten (Rechten: Natuurmonumenten/Jannie Rossing)
Nog even wachten en dan is het kerst. Dit weekend kun je alvast een mooie kerstversiering maken. Of haal een frisse neus en verken de bossen bij het Boomkroonpad.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de
.

Laat je leiden door Pixi

In de Drentse bossen bij het Boomkroonpad hoef je zaterdagavond niet bang te zijn om te verdwalen in het donker. Pixi wijst je de weg door het duister. Het lichtkunstwerk is gebaseerd op de natuur en helpt je een pad tussen de bomen door te vinden.
Er zijn meerdere tijdstippen waarop je kunt starten met de wandeling. Let op: wel even opgeven want vol is vol.

Winterwandeling Boomkroonpad

Ga zondagmiddag met de gids van Staatsbosbeheer het bos in en bekijk hoe de natuur er op dit moment voor staat. De gids heeft aandacht voor de planten, bomen en dieren in het bos. Ook gaat de wandeling langs heidevelden en vennen. Lees hier meer.

Workshop kerstversiering vilten

Maak tijdens deze workshop zondagmiddag een kerstversiering van schapenwol. Vrijwilligers van Natuurmonumenten geven uitleg over de vilttechnieken en helpen je mee. Hier vind je meer informatie over de workshop.
Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl