Erepenning voor Schaakclub Assen die 100 jaar bestaat

schaken
De schaakclub heeft de erepenning gekregen © Pixabay
De voorzitter van de Schaakclub Assen heeft vanochtend de koninklijke erepenning gekregen. De schaakclub kreeg die onderscheiding van commissaris van de koning Jetta Klijnsma vanwege het honderdjarig bestaan van de vereniging.
Ook heeft de club veel betekend voor de schaaksport in de stad.
Schaakclub Assen werd in 1921 opgericht en is daarmee een van de oudste clubs in Noord-Nederland. "De club maakte in de oorlogsjaren een moeilijke periode door, toen de Duitse bezetter het bestuur verbood om Joodse mensen toe te laten." De club werd in die tijd een slaapclub, omdat veel leden de club uit solidariteit voor de Joden verlieten.
Na de oorlog bloeide de Schaakclub Assen weer op. Tegenwoordig zijn er veertig seniorenleden en vijftien jeugdleden. Elk jaar organiseert de club ook basisschoolkampioenschappen. Daar doen altijd ruim 130 kinderen aan mee.
Ter viering van het honderdjarig bestaan is ook een jubileumboek uitgebracht.

Wat is de erepenning?

De koninklijke erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. (bron: Provincie Drenthe)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl