Testlocatie Emmen morgen ook nog dicht, politie gaat uit van brandstichting

brand testlocatie emmen
De brandweer wist het vuur snel te blussen © Persbureau Meter
De politie houdt er 'sterk rekening' mee dat de brand van gisteravond bij de coronatestlocatie in Emmen is aangestoken. "De brand kon snel geblust worden. We doen nu onderzoek naar de oorzaak", zegt een woordvoerster.
De GGD meldde gisteravond dat de locatie in Emmen aan de Van Schaikweg in ieder geval vandaag en morgen gesloten is. Mensen met een testafspraak kunnen op hetzelfde tijdstip terecht aan de Eekhorst 16 in Meppel.
Normaal gesproken is dat alleen een vaccinatielocatie, maar de GGD heeft die ruimte omgebouwd en ingericht om te testen. Volgens een GGD-woordvoerder hadden vandaag zo'n 286 mensen een afspraak gemaakt voor een coronatest in Emmen. Hoeveel er morgen gepland stonden, is niet bekend.
De reguliere testlocatie aan dezelfde weg in Meppel is niet open voor mensen uit Emmen. De gewone teststraten zijn namelijk al volgeboekt.
Vanaf dinsdag gaat er een nieuwe testlocatie in Emmen open, in sporthal Bargeres aan de Calthornerbrink 2.

Brand in rolluik

De brand begon gisteravond in een rolluik aan de buitenkant van het gebouw. Ook vloog een rubberen mat in brand. De rook die naar binnen trok, heeft schade veroorzaakt in het pand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl