De Week van Drenthe: Asielzoekers op een boot en maximale testcapaciteit

211115_asielboot
De asielboot in Meppel gezien vanaf de kade © Marcus Siebes/RTV Drenthe
De eerste asielzoekers komen maandag aan in hun nieuwe onderkomen in Meppel. De speciale opvangboot ligt sinds vorige week dinsdag op de bijna honderd vluchtelingen te wachten.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft flink wat werk verricht om de boot in gereedheid te brengen. Zo zijn de hutten voor de bewoners ingericht, is er ook ruimte klaargestoomd waarin informatie wordt verstrekt en zijn er werkplekken voor het personeel van het COA.
De boot wordt de komende tijd gebruikt voor de opvang van asielzoekers. Het gaat om vluchtelingen die afkomstig zijn uit Syrië en Jemen.

Plons blijft open

Na vijf maanden onzekerheid en een hoop commotie, blijft zwembad Plons in Vries open. Daartoe heeft de directie van Visio Noord-Nederland en de Raad van Bestuur dinsdag besloten. De opluchting onder gebruikers van het zwembad is groot.

Testcapaciteit

Alle hens aan dek bij de testlocaties van de GGD in Drenthe. De gezondheidsorganisatie test veel meer dan de maximale capaciteit. En dus zoekt de GGD naar mogelijkheden om op te schalen, maar dat valt niet mee.
Dit en meer zie je terug in ons weekoverzicht: De Week van Drenthe.
De Week van Drenthe

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl