Veertig sociale huurwoningen Meppel eind 2019 klaar

Er gaat flink gebouwd worden in Meppel (Rechten: ANP/Robert Bos)
Er gaat flink gebouwd worden in Meppel (Rechten: ANP/Robert Bos)
Ruim veertig sociale huurwoningen moeten binnen nu en een jaar aan de Gerard Doustraat in Meppel verrijzen, nu Woonconcept de bouwopdracht heeft goedgekeurd. De eerste paal moet begin januari de grond in.
De nieuwe eengezinswoningen moeten eind 2019 klaar zijn.

Opdracht

Woonconcept heeft de overeenkomst met Roosdom Tijhuis getekend. De aannemer kan daardoor starten met het bouwen van 42 sociale huurwoningen. "We zijn blij met deze extra eengezinswoningen, waar in Meppel veel vraag naar is", vertelt Roelof Smit van Woonconcept.

Lees meer: Ondernemend: Woonconcept bouwt ruim tweehonderd nieuwe sociale huurwoningen in Meppel

"Met het bouwen van deze betaalbare woningen, de huurprijs blijft onder de huurtoeslaggrens, verlagen we de wachttijd in Meppel. In de komende jaren bouwt Woonconcept ruim 200 nieuwe sociale huurwoningen in Meppel", aldus Smit.

Voor en door de buurt

In november waren buurtbewoners en andere geïnteresseerden uitgenodigd door Woonconcept om mee te denken over de gevelkleuren van de nieuwe woningen. Er werd gekozen voor een bonte buurt met kleurschakeringen in de gevels.
Omwonenden worden in het voorjaar van 2019 door de gemeente opnieuw uitgenodigd om met elkaar na te denken over de invulling van het groengebied rondom de nieuwbouwwoningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl