Wat vind jij: Sigaretten moeten veel duurder worden, zodat mensen gaan stoppen

ANP-423438394
Zouden sigaretten veel duurder moeten worden? © ANP / Koen van Weel
De Nederlandse rokers hebben veel voor hun verslaving over. Alleen een forse prijsverhoging kan hen ertoe bewegen te stoppen met roken, schrijft Trouw. De helft van de rokers gaat volgens onderzoek pas overstag als een pakje meer dan 60 euro kost. Bij 12 euro drukt 10 procent zijn laatste sigaret uit.
Maar voorlopig hebben ze niets te vrezen. De in het preventieakkoord afgesproken accijnsverhoging is niet opgenomen in het Belastingplan 2022. Het demissionaire kabinet heeft de kwestie doorgeschoven naar de nieuwe regering.
Drie gezondheidsfondsen, KWF, Hartstichting en Longfonds, samen de initiatiefnemers van de Rookvrije Generatie, roepen de politiek op dat alsnog te doen. Dit moet vóór 31 december zijn geregeld. "Het mag niet zo zijn dat de trage kabinetsformatie een bom legt onder deze urgente maatregel", schrijven ze in een persbericht.

Wat vind jij?

Hoe kijk jij hiernaar? Zouden sigaretten eigenlijk veel duurder moeten worden, of sta jij daar anders in? Laat het ons weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl