Met mes dreigende man (78) uit Emmer-Compascuum krijgt celstraf

rechtbank_werkplek_rechter_met_wetboek
In de gevangenis kreeg de man medicijnen, waardoor het beter met hem ging. © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Voor het bedreigen van een agent met een mes en omdat hij dreigde om iemand in de supermarkt neer te steken, heeft de rechtbank in Assen een 78-jarige man uit Emmer-Compascuum veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf. De helft daarvan is voorwaardelijk.
Het voorval gebeurde in april dit jaar, toen de man psychisch in de war was. Hij kon zijn appartement niet in, omdat hij zijn sleutel vergeten was en belde woningcorporatie Lefier op. Twee medewerkers kwamen hem helpen. Toen hij hoorde dat ze 50 euro voorrijkosten rekenden, ging hij door het lint.

Iemand neersteken in de supermarkt

Hij sloeg dreigende taal uit tegen de Lefier-medewerkers en kondigde aan dat er doden gingen vallen. Hij zei dat hij een mes ging pakken, daarmee naar de supermarkt zou gaan en 'de eerste de beste' daar zou neersteken.
De bejaarde man voegde de daad bij het woord en ging naar de supermarkt. Een agent die hem daar probeerde tegen te houden, bedreigde hij met het mes. Hij was nog steeds vastberaden om naar de supermarkt te gaan. Pas toen de agent pepperspray in zijn gezicht spoot, gaf de 78-jarige man zich gewonnen.

Vrijspraak bedreiging Lefier-medwerkers

Hij werd opgepakt, zat vier maanden vast en werd toen vrijgelaten. In de gevangenis kreeg hij medicijnen, waardoor het al snel wat beter met hem ging. De rechtbank vindt het niet nodig dat hij nu opnieuw de cel in gaat.
De man werd aanvankelijk ook verdacht van het bedreigen de Lefier-medewerkers, maar daarvan vroeg de officier van justitie tijdens de rechtszaak twee weken terug vrijspraak. De rechtbank spreekt hem ook daarvan vrij. Hij heeft wel dreigementen geuit, aldus de rechtbank, maar die waren gericht op een medewerker die er op dat moment niet bij was.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl