Bedreiging Johan Derksen in zomer was 'loos alarm'

Johan Derksen
Tijdens VI Oranjezomer werd Johan Derksen beveiligd © ANP KIPPA TOBIAS KLEUVER
De bedreigingen aan het adres van Johan Derksen, waardoor hij eerder dit jaar beveiligd moest worden, lijken "loos alarm" te zijn geweest. Zijn naam dook op in e-mails van een huurmoordenaar die vast zit.
Dat schrijft de voetbalanalist uit Grolloo in een column voor de Twentse nieuwssite TKKR. In zijn column schrijft Derksen over de omstandigheden waar hij vanwege de dreiging twee maanden lang mee te maken had. "Ik verdwaalde twee maanden in de wereld van James Bond", vat Derksen de periode samen.

Foto

"Een tot levenslang veroordeelde huurmoordenaar stuurde vanuit de gevangenis mails naar zijn vriendin en daarin werd mijn naam genoemd. En hij stuurde ook nog een foto van mij mee", schrijft de 72-jarige Derksen over de boodschap die het Openbaar Ministerie (OM) hem eerder dit jaar bracht.
Omdat de afzender van de brieven directe banden had met een beruchte crimineel, raadde het Derksen aan om beveiliging te nemen. "Na de dood van Peter R. de Vries wilde het OM geen enkel risico lopen met mannetjes van de televisie."

Beveiliging

Mediaondernemer John de Mol regelde beveiliging. In zijn column vertelt Derksen nu hoe dat in zijn werk ging. "De volgende dag werd mijn huis al rondom volgehangen met camera's en dezelfde avond meldde mijn beveiliger zich. Onderweg naar de studio moest ik van auto wisselen, ik heb alle middenklassers van binnen gezien en uiteindelijk nam ik, achter een benzinestation, plaats in een oude bestelbus, als de ultieme camouflage."
Na twee maanden gaf het OM aan dat het loos alarm was en werd de beveiliging stopgezet. Waarom Derksen werd genoemd in e-mails van de crimineel, blijft onduidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl