Provincie komt met subsidie voor nieuwe wooninitiatieven

geld
De provincie komt met een subsidie voor initiatieven voor nieuwe woonvormen. © Pixabay
De provincie stelt 650.000 euro beschikbaar voor het ondersteunen van wooninitiatieven. Het gaat om 150.000 euro als subsidie en 500.000 voor renteloze leningen voor het ontwikkelen van een initiatief.
Inwoners met een wooninitiatief kunnen tot 1 november volgend jaar een subsidie aanvragen, van maximaal 5000 euro. Daarnaast is er uit een nieuwe regeling mogelijk om tot maximaal 50.000 euro een renteloze lening aan te vragen. Hier kunnen bijvoorbeeld de kosten van een architect mee betaald worden. Het gaat om 2500 euro per woning.
In totaal worden ruim veertig wooninitiatieven ondersteund. Twee initiatiefnemers hebben al een subsidie aangevraagd. Het gaat om de realisatie van starterswoningen in Vledder. Die zijn bedoeld voor starters uit de eigen omgeving. Ook de groep achter het realiseren van een woonleefgemeenschap in het dorp Wateren heeft subsidie aangevraagd. Het gaat om het project 'Naoberschap Plus', waarbij in Wateren een woonleefgemeenschap voor senioren moet komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl