1,5 meter afstand houden vanaf vandaag weer verplicht

anderhalve meter afstand
De anderhalvemeterregel is terug van weg geweest © RTV Drenthe/Jeroen Willems
Het is vanaf vandaag weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. De politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen daar weer op handhaven, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Tot vandaag was 1,5 meter afstand houden nog een dringend advies. Verplicht afstand houden is een van de maatregelen die het demissionaire kabinet anderhalve week geleden aankondigde om de snelle opmars van het coronavirus te vertragen. Ook werd toen besloten tot beperktere openingstijden voor onder meer winkels en horeca en het weren van publiek bij sportwedstrijden.

Coronatoegangsbewijs

De verplichting geldt niet voor mensen die tot één huishouden behoren. Ook op plekken waar het coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, is afstand houden niet verplicht. Er zijn ook plekken waar het niet goed mogelijk is om 1,5 meter uit elkaar te blijven. Daar kunnen andere maatregelen gelden, zoals een mondkapjesplicht.
Wie zich niet aan de verplichte anderhalvemeterregel houdt, kan een boete van 95 euro krijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.