Opnieuw overvol azc Ter Apel: zeshonderd mensen te veel in opvang

azc Ter Apel
Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel zit opnieuw erg vol © ANP/Hollandse Hoogte/Venema Media
Er zitten opnieuw honderden mensen te veel in de opvang van het aanmeldcentrum in Ter Apel. Volgens ingewijden ging het gisteravond om een overschrijding van zeshonderd mensen, meldt RTV Noord.
Daarmee lijkt de crisissituatie van begin vorige maand terug. Op dat moment zaten er op het hoogtepunt zevenhonderd mensen te veel. Het leidde onder andere tot vechtpartijen en ook de ME moest richting Ter Apel om de rust in het aanmeldcentrum terug te laten keren. Ingewijden vertellen aan RTV Noord dat "er duidelijk signalen zijn dat de gemeente Westerwolde nu weer terug is bij de situatie in oktober". Een andere bron geeft aan dat er gisteravond 2600 mensen in de opvang van Ter Apel zaten. Afspraak is dat er maximaal 2.000 asielzoekers verblijven.
Ongeveer 550 daarvan verblijven in de veelbesproken tenten van de nachtopvang. Dat zijn 275 asielzoekers meer dan afgesproken. Medio oktober noemde burgemeester Jaap Velema van Westerwolde de situatie in de nachtopvang kritiek.

COA bevestigt: honderden te veel

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bevestigt dat er weer honderden asielzoekers te veel worden opgevangen in Ter Apel, maar noemt geen exacte aantallen. Het zou nog niet gaan om de hoeveelheid van vorige maand. "Maar wel in die richting", laat woordvoerder Sonja Kloppenburg de Groningse omroep weten.
De gemeente Westerwolde wil ook geen exacte aantallen geven, maar geeft wel aan dat het oploopt. Ook zegt een woordvoerder dat burgemeester Jaap Velema recent opnieuw aandacht heeft gevraagd voor de situatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl