Nuis neemt revanche met goud op 1.000 meter

SCHAATSEN - Kjeld Nuis uit Emmen heeft bij de vierde wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Heerenveen zijn tweede seizoenszege behaald op de 1.000 meter. Daarmee nam hij revanche op z'n matige 1.500 meter van gisteren waarop hij vijfde werd.
"Ik heb mezelf een schop onder m'n kont gegeven en dat is goed gelukt", zegt Nuis na afloop.

'Niet de benen voor baanrecord'

De olympisch en wereldkampioen op deze afstand reed een winnende tijd van 1.07,80. Daarmee bleef hij net boven zijn eigen baanrecord, dat sinds vorig jaar op 1.07,64 staat.
"Die had ik wel willen pakken, maar dat komt nog wel. M'n opening was goed, m'n rondje was goed. Maar ik had het op de kruising af moeten maken. Maar daar had ik nu blijkbaar de benen niet voor", verklaart Nuis achteraf.

Opgelucht na rit Kulizhnikov

De Rus Pavel Kulizhnikov die dit seizoen al twee keer zegevierde op de 1000 meter, moest genoegen nemen met zilver (1.07,93). Diens landgenoot Denis Joeskov pakte brons (1.07,95).
"Ik was opgelucht toen Kulizhnikov had gereden. Deze tijd was eigenlijk niet goed genoeg voor nu. De omstandigheden zijn ideaal. Dan moet je harder rijden, maar dat kon hij gelukkig ook niet. Het is fijn om op het podium in het midden te staan tussen deze twee mannen", aldus Nuis.
Nuis moest het in zijn rit opnemen tegen ploeggenoot Thomas Krol. Hij verraste gisteren op de 1.500 meter en won daarmee z'n eerste World Cup ooit. Vandaag eindigde Krol als vijfde in 1.08,40.

Valse start?

Net als gisteren was er een valse start in de rit van Nuis. Gisteren kreeg Nuis hem op z'n naam. Vandaag tegenstander Krol. Beide keren was het dezelfde starter die het oordeel velde. Maar volgens Nuis was het beide keren onterecht. "Ik ga straks even naar hem toe om te vragen wat hij last van heeft. Ik heb er nu al zin in. Ik voel dat. Ook als er voor mij iemand te vroeg weg is. En dat was duizend procent niet het geval", besluit Nuis

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl