Matchwinner Pedersen: Hier heb ik van gedroomd

De grote man in Groningen: Nicklas Pedersen
De grote man in Groningen: Nicklas Pedersen
VOETBAL - Hij was hot. Natuurlijk was hij hot. Met twee goals binnen vijf minuten bezorgde Nicklas Pedersen FC Emmen de volle buit tegen FC Groningen. Uitgerekend tegen FC Groningen, de club die hij in 2012 via de achterdeur verliet.
"Hier heb ik van gedroomd", aldus de man of the match. "Dit is echt geweldig."

"Ik kreeg een fluitconcert toen ik binnen de lijnen kwam, dus ik voelde me weer helemaal thuis", lachte Pedersen na afloop. "Misschien was dat gefluit wel doorslaggevend voor de twee goals die ik maakte."
Pedersen dirigeerde direct na de goal van Mahi verdediger Nick Bakker naar voren. "Ik zei tegen hem dat hij de lange ballen moest verlengen en dat deed ie bij de eerste de beste perfect."

Siekman

Voor zijn tweede treffer was Pedersen veel dank verschuldigd aan Tim Siekman, die de vrije bal van Caner Cavlan uitstekend met het hoofd op Pedersen speelde. "Veel spelers zouden die bal op de goal hebben gekopt, maar Tim deed dat niet en daar heb ik inmiddels al heel vaak voor bedankt."
De supporters en ook de medespelers hoeven na vandaag dus niet meer te twijfelen, Pedersen kan dus scoren. "Ik wist dat ook wel. In de eerste zeven duels heb ik ook niet echt veel kansen gehad en daarna raakte ik geblesseerd aan mijn enkel. Ik hoop dat ik nu de ban heb gebroken en dit vaker kan doen voor de club."
Met zijn enkel ging het de afgelopen week goed. "We hebben natuurlijk op gewoon gras getraind. Nu is het afwachten hoe het de komende week op het kunstgras gaat."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl