Wat vind jij: Het is goed dat Assen te hulp schiet bij de opvang van asielzoekers

DronEvent in TT Expo Assen
Expo Assen biedt de komende weken plek aan asielzoekers © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Omdat het aanmeldcentrum in Ter Apel overvol zit, wordt Expo Assen, de voormalige TT Hall, ingericht als tijdelijke opvanglocatie voor vluchtelingen. Er is plek voor maximaal vijfhonderd mensen. Vandaag begint het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) met de voorbereidingen voor de opvang van de eerste 150 mensen.
Het gaat de eerste paar dagen vooral om crisisopvang van vluchtelingen die zich in Ter Apel melden voor de nachtopvang. Deze mensen blijven één nacht en worden daarna teruggebracht naar Ter Apel voor een intake.
Maar vanaf morgen wordt de hal ook ingericht voor vluchtelingen die zich overdag melden in Ter Apel en die langer in deze opvang blijven. Het gaat veelal vluchtelingen uit landen als Afghanistan, Syrië en Jemen. Dinsdagavond werd bekend dat er opnieuw veel te veel mensen de opvang zaten bij het azc in Ter Apel. Volgens ingewijden waren het er zeshonderd te veel. Daarmee leek de crisissituatie van vorige maand terug. In totaal is er plek voor tweeduizend mensen.

Wat vind jij?

Ook in Emmen en Meppel worden tijdelijk extra asielzoekers opgevangen. Assen geeft nu dus ook gehoor aan de oproep van burgemeester Jaap Velema van Westerwolde aan andere gemeenten om te helpen bij de eerste opvang, omdat Ter Apel het niet langer aankan. Wat vind jij daarvan?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl