Stem nu: Wat is het Drentse woord van 2018?

Stuur uw Drentse woord van het jaar in (Archieffoto RTV Drenthe)
Stuur uw Drentse woord van het jaar in (Archieffoto RTV Drenthe)
'Blokkeerfries' is de grote winnaar van de Woord van het Jaar-verkiezing van Van Dale. In Drenthe hebben we natuurlijk veel mooiere woorden, maar wat is de topper van 2018?
RTV Drenthe wil zo kort voor het verstrijken van dit kalenderjaar graag weten wat uw Drentse woord van het jaar is.
Lees meer: 'Akkederen' verkozen tot Drents Woord van het Jaar
Het Drentse woord van het jaar werd in het verleden gekozen door het Huus van de Taol. Die organisatie geeft het stokje nu door aan de regionale omroep.
Wij helpen u natuurlijk graag een eindje op weg. Zo zorgden de ijsbaanplannen in Hoogeveen er minstens voor dat mensen 'veraldereerd' (=verbijsterd)om zich heen keken. Ook Wildlands Emmen was volop in het nieuws en niet altijd positief, je zou er haast 'neutelig' (=verdrietig) van worden. Verder werd onder meer bekend dat Assen definitief geen Factory Outlet Center (FOC) krijgt, dus geen 'kleraosiegeut' (= kledinggoot) in de Drentse hoofdstad.
Het woord 'blokkeerfries' kreeg 55,4 procent van de stemmen. Er werden meer dan 28.000 stemmen uitgebracht. RTV Drenthe hoopt vanzelfsprekend op evenveel belangstelling voor deze regionale variant.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.