Wat vind jij: Westerse landen hadden meer vaccins naar armere landen moeten sturen

coronasneltest
Nieuwe coronavariant ontdekt in Zuid-Afrika © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
In Zuid-Afrika is een nieuwe coronavariant ontdekt die zich snel verspreid in de provincie waar ook de miljoenenstad Johannesburg en de hoofdstad Pretoria liggen. Het aantal besmettingen in het gebied neemt zeer snel toe en het lijkt dat deze nieuwe variant de boosdoener is.
De coronavariant heeft zich ook al verspreid naar buurlanden Botswana, Zimbabwe en Namibië en is ook aangetroffen in Honkong. De nieuwe coronavariant zorgt wereldwijd voor bezorgde reacties. Hij lijkt erg besmettelijk en onderzocht wordt hoe effectief de huidige vaccins zijn. Een aantal landen heeft al reisbeperkingen ingesteld.
De vaccinatiegraad in Zuid-Afrika is laag, met 24 procent. Op het hele Afrikaanse continent is 6,6 procent van de bevolking gevaccineerd. Dat kan ook een rol spelen in de snelle verspreiding van het virus. In het Westen zijn meer dan voldoende vaccins en ligt de vaccinatiegraad veel hoger. Hier krijgen mensen binnenkort een derde boosterprik.

Wat vind jij

Hadden Westerse landen meer vaccins naar arme landen moeten sturen? Zodat daar meer mensen gevaccineerd hadden kunnen worden, en een nieuwe variant zich mogelijk minder snel had kunnen verspreiden?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl