Coevordenaar aangehouden in groot vuurwerkonderzoek

De politie kwam een YouTube-kanaal op het spoor met tips voor illegaal vuurwerk (Rechten: Politie Hoogeveen)
De politie kwam een YouTube-kanaal op het spoor met tips voor illegaal vuurwerk (Rechten: Politie Hoogeveen)
Een 47-jarige man uit Coevorden is tegen de lamp gelopen in een onderzoek naar illegaal vuurwerk. Ook een 19-jarige verdachte uit Winschoten is aangehouden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
De politie kwam de verdachten op het spoor door een YouTube-kanaal. Op de filmpjes van dit kanaal zijn meerdere personen te zien die betrokken zijn bij onder andere het aansteken van illegaal vuurwerk en het maken van illegaal vuurwerk.
"Door het grote aantal views vermoeden we dat de verdachten geld hebben verdiend met de filmpjes. Daar wordt financieel onderzoek naar gedaan", laat een politiewoordvoerder weten.

Honderden filmpjes

Uit het politieonderzoek bleek dat er sinds september 2012 meer dan 400 filmpjes op dit kanaal waren geplaatst. Het kanaal had ruim 155.000 abonnees. De politie vindt het zorgelijk dat door het bereik van het videokanaal ook jonge kijkers mogelijk bereikt zijn. Zo werden er in een video tips gegeven om niet gepakt te worden met illegaal vuurwerk.
In meerdere woningen, onder meer in Drenthe, werd illegaal vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Het YouTube-kanaal is inmiddels uit de lucht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl