Er is (een klein beetje) winters weer op komst

ANP-429912242
Dit weekend is er kans op natte sneeuw © ANP / Bart Hoogveld
De kans is groot dat dit weekend in Drenthe de eerste sneeuwvlokken van het seizoen vallen. Maar helaas voor liefhebbers van de winter: je kunt nog geen sneeuwballengevecht houden.
"Vanaf morgen kan er natte sneeuw vallen", verwacht RTV Drenthe-weerman Hans Nienhuis. "Het wordt overdag hooguit 5 graden, dus er is nog geen vorst. Verder gaan we de zon morgen niet zien."

Na zaterdag wel vorst

In de nacht naar zondag gaat het wel licht vriezen. "Plaatselijk kan het dus wat glad worden", waarschuwt Nienhuis. Het wordt zondag overdag met een graad of 3 iets kouder dan morgen. "Met een zwak tot matige noordwestenwind worden buien meegevoerd die een winterse lading met hagel en natte sneeuw kunnen brengen."
Ook gaat het zondagnacht weer vriezen. "Dat wordt de koudste nacht van de komende dagen", zegt de weerman. Ook is er opnieuw kans op natte sneeuw. "Het kan maandagochtend op grotere schaal glad zijn. Ook kan plaatselijk het landschap wittig zijn." Overdag wordt het qua buien een stuk rustiger en wordt zo'n 3 graden.

Winterse plagerijtjes

Vanaf dinsdag wordt het weer ietsje warmer en raken we volgens Nienhuis de 'winterse plagerijtjes' voorlopig even kwijt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl