Taakstraf voor mislukte inbraak cafetaria Nobellaan

Inbreker
foto ter illustratie © Pixabay
Een 19-jarige man uit Assen is voor een poging tot inbraak veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De man probeerde op 4 januari in te breken in een snackbar aan de Nobellaan.
De eigenaar zat rond middernacht achter in de zaak zijn boekhouding bij te werken. Hij hoorde een paar doffe knallen. De ondernemer liep de zaak in en zag dat de ruit van de deur was vernield. Buiten stond een jongeman, die net naar binnen wilde stappen. De inbreker ging er vandoor en de eigenaar rende hem achterna.

Tas met inbrekersspullen

De jongeman werd kort daarop aangehouden. Op zijn rug droeg hij een tas met daarin een waterpomptang, een moker en een schroevendraaier. De 19-jarige wilde op zitting niets zeggen. De jongen heeft een verminderd verstandelijk vermogen. Vanwege zijn achterstand in zijn mentale ontwikkeling veroordeelde de rechter hem volgens het jeugdstrafrecht.
De Assenaar moet zich melden bij de jeugdreclassering. Hij liep nog in de proeftijd van een eerder opgelegde voorwaardelijke werkstraf van dertig uur. Die moet hij nu ook uitvoeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl