Verdachte opgepakt na vermoedelijke brandstichting in Norg

Brand Norg
De overkapping in de tuin raakte flink beschadigd © Persbureau Meter
Een 31-jarige man uit Norg is aangehouden na een verdachte brand afgelopen nacht in zijn woonplaats. Rond drie uur werd brand ontdekt bij een overkapping in de achtertuin van een woning aan de Grootveenweg in Norg.
De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie gaat uit van brandstichting. Nog dezelfde nacht werd de 31-jarige verdachte aangehouden. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.
Onder meer een scooter die onder de overkapping stond, raakte zwaar beschadigd. Ook sloegen de vlammen over naar het dak van de garage van de buren. Ook deze garage liep schade op.
(artikel gaat verder onder de foto)
Brand Norg 2
De brandweer bekijkt de brandschade bij de buren © Persbureau Meter

Vorige week ook raak

Precies een week geleden ging een schuur aan de overkant van dezelfde brandgang in vlammen op. Ook daarbij wordt rekening gehouden met brandstichting. De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen beide branden. Getuigen of mensen met beelden van de branden worden gevraagd zich bij de politie te melden.
Tweede verdachte brand in week tijd in Norg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl