WMD wil oud-bestuurders horen over miljoenstrop Indonesië

De WMD wil oud-bestuurders horen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De WMD wil oud-bestuurders horen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De rechter besluit binnen vier weken of de Waterleiding Maatschappij Drenthe (WMD) oud-bestuurders mag horen over het miljoendebacle rond projecten in Indonesië.
"De WMD wil zoveel mogelijk getuigen onder ede horen. We hebben deze stap op advies van onze advocaat gezet", licht een woordvoerder toe. Maar oud-directeur Karst Hoogsteen probeert dat nu met een rechtszaak te voorkomen.

Indonesië

De voormalig directeur wordt verantwoordelijk gehouden voor een grote financiële strop bij de WMD. Hij mocht tot 3,5 miljoen euro investeren in projecten in Indonesië. Uiteindelijk bleek hij 17,5 miljoen euro uit te hebben gegeven.
De projecten, die startten rond 2005, liepen uit op een mislukking en 13 miljoen euro moest worden afgeboekt. De WMD wil weten waardoor het destijds zo mis kon gaan. Met het horen van getuigen moet er meer duidelijkheid komen.
Lees meer: Waterleiding Maatschappij Drenthe moet bijna 13 miljoen afboeken na fiasco
'Weinig herinneren'
Wie de WMD, naast Hoogsteen en accountants, precies wil horen kan de woordvoerder van het bedrijf niet zeggen. Maar volgens Dagblad van het Noorden gaat het in totaal om twaalf mensen, onder wie oud-gedeputeerden, oud-burgemeesters en oud-wethouders uit Drenthe.
Volgens de krant heeft een deel van de benaderde oud-bestuurders al aangegeven zich weinig meer van de bewuste periode te kunnen herinneren. Hoogsteen zelf zou van mening zijn dat alle informatie al beschikbaar is.

Lees meer: Provinciale Staten handelden niet in WMD-debacle Indonesië

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl