Provincie Drenthe wil subsidie geven aan Hoogeveen voor ontwikkeling Riegmeer

Zuivelbedrijf FAGE
Zuivelbedrijf FAGE uit Griekenland vestigt zich in Hoogeveen © FAGE
De provincie Drenthe wil de gemeente Hoogeveen 575.000 euro subsidie geven voor de ontwikkeling van bedrijventerrein Riegmeer in Hoogeveen. Afgelopen week werd duidelijk dat de Griekse zuivelfabrikant FAGE zich op het industrieterrein gaat vestigen, maar op dit moment is Riegmeer hiervoor nog niet geschikt.
Grootste struikelpunt is het afvoeren van het afvalwater. Bij de productie van FAGE komt fosfaat in het afvalwater en dit moet via een aparte persleiding naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Echten worden geleid. Die persleiding is er nu nog niet en kost de gemeente Hoogeveen circa 11,8 miljoen euro. Ook moet Waterschap Drents Overijsselse Delta een investering van 9 miljoen euro naar voren halen om de capaciteit in Echten op te waarderen.
Bij de overeenkomst met FAGE is afgesproken dat van de investering van het waterschap het Griekse zuivelbedrijf 1,4 miljoen euro voor haar rekening neemt. Daarnaast wil de provincie dus een subsidie aan Hoogeveen geven. Met het geld kan de gemeente haar taken uitvoeren voor het veilig afvoeren van afvalwater van het bedrijventerrein.
Speerpunt van de provincie is het creëren van nieuwe werkgelegenheid. De komst van FAGE levert 250 nieuwe banen op en een investering van minimaal 150 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.