Video: een nieuw leven voor Landgoed Oldengaerde

Havezate Oldengaerde krijgt zowel woonvertrekken als openbare vertrekken (Rechten: RTV Drenthe)
Havezate Oldengaerde krijgt zowel woonvertrekken als openbare vertrekken (Rechten: RTV Drenthe)
Sinds 2013 is Landgoed Oldengaerde in het bezit van Stichting Het Drentse Landschap. De stichting is sinds vorig jaar bezig met een grootschalige renovatie van het landgoed. De ontwikkelingen kun je de komende tijd hier volgen.
Een van de partijen die bijdraagt aan de revitalisatie van Oldengaerde is de provincie Drenthe. "Wij doen dat graag omdat we dit een heel belangrijk monument vinden," aldus Cees Bijl, gedeputeerde van de provincie Drenthe.

Voor de gemeenschap

Oldengaerde is een van de best bewaarde havezaten in Drenthe. Het landgoed is meer dan vijfhonderd jaar oud. "Het mooie van dit project is niet alleen dat de mensen hier straks in een gerenoveerd pand wonen maar ook dat we zo'n historisch pand met een geweldige uitstraling terug kunnen geven aan de gemeenschap," vertelt Bijl.
Behalve de woonvertrekken komen er straks ruimtes waar je kunt vergaderen en waar je kunt trouwen. "Zo krijgt het gebouw echt een maatschappelijke functie," aldus Bijl.

Een nieuw leven

Stichting het Drentse Landschap is blij met de donatie van de provincie. "Hiermee kunnen we echt aan de slag. En ik vind het woord 'revitaliseren' een fantastisch woord want ik denk dat er nu inderdaad nieuw leven en een nieuwe toekomst komt voor Oldengaerde," aldus Sonja van der Meer, directeur/bestuurder van Stichting Het Drentse Landschap.

Blog

Tijdens de renovatie houdt Frank van der Velden een blog bij. Zijn blogs kun je hier volgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl