Thuiszorgorganisatie De Buurtzuster failliet

Het pand van de Buurtzuster in Roden (Rechten: Google Maps)
Het pand van de Buurtzuster in Roden (Rechten: Google Maps)
Thuiszorgorganisatie De Buurtzuster, met de hoofdvestiging in Roden, is gisteren door de rechtbank in Assen failliet verklaard. Bij de organisatie werken 112 mensen.
Het personeel heeft het nieuws inmiddels te horen gekregen en wordt morgen verder bijgepraat. De zorg wordt in ieder geval de komende weken nog verleend, zo heeft curator Jeroen Reiziger laten weten.

Overnamekandidaat

Curator Reiziger heeft inmiddels een eerste gesprek gevoerd met directeur Mariette Brouwer. "We gaan nu op zoek naar een overnamekandidaat, want het gaat toch om zorg en die willen we blijven voortzetten", zegt Reiziger.
Lees meer: Onveilige situatie in zorgcentrum Zuidlaarder HoutOnlangs nog kwamen Gerard Brouwer en zijn echtgenoot Mariette in het nieuws door vermeende misstanden bij zorginstelling Zuidlaarder Hout in Zuidlaren, die valt onder De Buurtzuster. De situatie daar zou niet veilig zijn en de Veiligheidsregio Drenthe drong zelfs aan op sluiting.
Volgens Gerard Brouwer zijn die problemen sterk overdreven en hebben ze niets van doen met de situatie bij De Buurtzuster, omdat die organisatie voor honderd procent in handen van zijn vrouw is.

Oorzaak

Hoewel het bestuur van De Buurtzuster dus in handen van zijn vrouw is, wil Gerard Brouwer wel ingaan op de oorzaak van het faillissement. "Die heeft alles van doen met de vergoedingen van verzekeraar Zilveren Kruis", laat hij weten,"er gaat dan meer geld uit dan er binnenkomt."

Nieuws komt hard aan

Het laatste nieuws van het faillissement van De Buurtzuster is hard aangekomen bij het personeel. "Er was al wat onrust, dus het komt niet geheel uit de lucht vallen, maar het is wel erg naar nieuws zo vlak voor Kerst", vertelt een medewerker.

Individuele gesprekken

De Buurtzuster verleent ook zorg in Gieten en Zuidlaren. Curator Jeroen Reiziger begint morgen met het voeren van individuele gesprekken met de 112 personeelsleden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl