Jan Dekker uitgeschakeld op WK darts

Jan Dekker mag naar huis (Rechten: archief RTV Drenthe)
Jan Dekker mag naar huis (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het WK darts zit erop voor Jan Dekker. De darter uit Emmen verloor in een zinderende wedstrijd met 3-2 in sets van oudgediende Mervyn King.
Dekker, bijgenaamd 'Doubledekker', kwam tegen de ervaren Engelsman terug van een 2-0 achterstand in sets. Hij zag zijn tegenstander maar liefst zeven pijlen voor de wedstrijd missen, maar verloor alsnog: 2-3.

Lees meer: Jan Dekker wint van Lisa Ashton op WK darts

De 28-jarige Dekker, in de eerste ronde nog wel te sterk voor Lisa Ashton, bleef in de eerste twee sets ver verwijderd van zijn normale niveau. 'Doubledekker' stond er in de derde set wel toen hij in de beslissende leg onder grote druk met twee pijlen een score van 100 uitgooide.
De 52-jarige King verzuimde in de vierde set tot zes keer toe de wedstrijd uit te gooien. Dekker profiteerde en sleepte er een beslissende set uit. Helaas voor hem wist King zich alsnog te herstellen. Hij gooide zijn achtste pijl voor de wedstrijd wel raak en verzekerde zich zo van een duel in de derde ronde met de Noord-Ier Brendan Dolan.

'Wat gebeurt hier nou weer?'

Het was sowieso niet de avond van Dekker: het noteren van zijn naam op het scorebord voor de wedstrijd aan ging niet goed, de caller stond de hele tijd voor zijn punten en tot overmaat van ramp scheurde de Drentse darter ook nog uit z'n broek. "Ik dacht: wat gebeurt hier nou weer? Er gebeurde zoveel, het zat allemaal niet mee", vertelde Dekker tegenover RTL7.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl