Wat vind jij: Ik wil snel een boosterprik

corona vaccin vaccinatiecentrum Assen
De boosterprik is vandaag onderwerp van debat in de Tweede Kamer © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
De Tweede Kamer debatteert vandaag over de aangescherpte coronamaatregelen die het kabinet afgelopen week afkondigde. Er wacht demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een kritische Tweede Kamer, waar veel ongenoegen heerst over onder meer het trage tempo van de boostercampagne.
Rutte en De Jonge maakten afgelopen vrijdag nieuwe maatregelen bekend. Zo moeten alle niet-essentiële winkels en sectoren vanaf 17.00 uur dicht en geldt op veel plekken de mondkapjesplicht en de verplichte 1,5 meter afstand weer. Ook zei De Jonge dat hij de campagne om mensen een zogenoemde boosterprik te geven wil versnellen.
De Kamer is kritisch over de trage voortgang van de boostercampagne. Tot dusver zijn er nog geen 100.000 prikken gezet bij ouderen, het laagste aantal in de Europese Unie. De Jonge zei gisteren dat dit er aan het einde van de week 700.000 moeten zijn.

Wat vind jij?

Kan het jou niet snel genoeg gaan dat je de boosterprik krijgt, vanwege het hoge aantal besmettingen of maak je je er niet zo druk om?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl