Vergunning vuurwerkopslag Barger-Oosterveld niet door shredder

Kringloopwinkel Lowbudget 2 Chance mag vuurwerk gaan opslaan en verkopen (Rechten: Google Streetview)
Kringloopwinkel Lowbudget 2 Chance mag vuurwerk gaan opslaan en verkopen (Rechten: Google Streetview)
De opslag en verkoop van consumentenvuurwerk aan de Handelsweg in Barger-Oosterveld mag doorgaan. Kringloopwinkel Lowbudget 2 Chance vroeg in juni een vergunning aan voor de opslag van 9.000 kilo consumentenvuurwerk. Daar waren ondernemers op het bedrijventerrein niet blij mee, omdat ze niet een vuurwerkopslag in de buurt willen.
Er waren twee bezwaren tegen de plannen binnengekomen, maar het college van burgemeester en wethouders veegt die van tafel. Ondanks dat de
het college had geadviseerd de bezwaren gegrond te verklaren en de vergunning in te trekken.

Lees meer: Weerstand tegen vuurwerkopslag op industrieterrein Emmen: 'Het hoort daar niet'

B en W besloot om de vergunning in stand te laten, maar de motivatie voor verlening van de vergunning aan te passen. De gemeente Emmen laat weten dat het vestigen van een opslagplaats voor vuurwerk een activiteit is die past op een bedrijventerrein en niet op een locatie waar de nadruk ligt op wonen.
Lees meer: Ondanks weerstand gaan voorbereidingen vuurwerkopslag Barger-Oosterveld door​
Eisen
Volgens de gemeente is er voldoende afstand tot andere bedrijven en voldoet de opslag aan alle eisen. "Het past alleen niet in het bestemmingsplan. Maar daarvan kan een gemeente, gemotiveerd, afwijken. In de vergunning die verleend is, werd verwezen naar een onjuist wetsartikel. Dat wordt in het besluit om de vergunning te verlenen aangepast", laat een woordvoerder weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl