Belbus in Tynaarlo blijft rijden dankzij nieuwe stichting

De Belbus in Gemeente Tynaarlo van Stichting Trias
De Belbus in Gemeente Tynaarlo van Stichting Trias © Stichting Trias
De belbus in de gemeente Tynaarlo blijft rijden. De nieuwe Stichting Belbus Vries-Zuidlaren zal de exploitatie van de belbus per 2 januari 2022 op zich nemen. De stichting wordt gerund door vrijwilligers.
De toekomst van de bus werd onzeker toen Stichting Trias besloot er eind dit jaar te stoppen. Om dat te voorkomen zijn zes initiatiefnemers in gesprek gegaan met de gemeente en Stichting Trias. De zes zijn de nieuwe organisatie gestart. Op dit moment worden ook de eerste vrijwilligers getraind in het plannen van nieuwe ritten.
Alle inwoners van Tynaarlo die geen gebruik kunnen maken van het reguliere vervoer, kunnen een beroep doen op de belbus. De vrijwilligers van de belbus kunnen inwoners naar de supermarkt of naar familie brengen.
Stichting Trias stopt niet alleen met de belbus, maar ook met het beheer en de exploitatie van de dorpshuizen in de gemeente. Tynaarlo heeft eerder al aangegeven de taken van Trias wat betreft de dorpshuizen over te nemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl