'Financiers Wildlands moeten een flinke veer laten voor gezond dierenpark'

De gemeente Emmen en de andere financiers van Wildlands moeten financieel een flinke veer laten om het dierenpark weer financieel gezond te maken.
Dat verklaarde wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen vanmiddag tijdens het RTV Drenthe- radioprogramma Cassata.
Wildlands lijdt dit jaar naar verwachting een verlies van acht miljoen euro. Het dierenpark presenteerde een aantal maatregelen om het park weer in de zwarte cijfers te krijgen. Ook vroeg het de financiers om uitstel van betaling van de leningen tot 1 mei 2019.
Wethouder Otter verwacht dat ook de financiers financieel water bij de wijn moeten doen. "We moeten andere afspraken maken en dat doet elke deelnemende partij pijn. We werken nu aan een definitief plan dat in maart 2019 moet zijn afgerond."

'We hebben het niet over tonnen'

"Die acht miljoen verlies moet terug naar nul, we moeten allemaal een flinke veer laten. We moeten zes à zeven miljoen euro kostenbesparingen vinden om Wildlands een gezonde toekomst te geven", aldus Otter. "Hoe gaan we nog bekijken, maar het gaat de gemeente Emmen en de financiers geld kosten. En dan hebben we het niet over tonnen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl