Man veroordeeld voor geweld tijdens een verkeersruzie in Assen

Justitia
Justitia © ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Een 57-jarige man uit Assen is voor openlijke geweldpleging in de wijk Peelo in Assen veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. Hiervan blijven 50 uur als voorwaardelijk op de plank liggen. De man mishandelde op 27 april een andere man tijdens een verkeersruzie aan de Walakker.
De Assenaar zei tegen de rechter dat zijn zoon hem die middag overstuur opbelde. De jongen was met zijn scooter op pad en had ruzie gekregen met een man en vrouw in een auto. De vader snelde zich naar de plek, waar de ruzie zich afspeelde. Volgens hem trof hij het stel scheldend en tierend aan.

'Zo zet ik iemand weg'

"De automobilist begon mij ineens te slaan", vertelde de Assenaar. Tot ontsteltenis van de omstanders pakte de Assenaar de man bij zijn nek en tilde hij hem een stukje op. "Ik werk al jaren als beveiliger en zo zet ik iemand even weg", zei hij.
Volgens omstanders werd de automobilist geschopt door de vader en zoon. De vrouw kreeg een duw en kwam ongelukkig op haar hoofd terecht. Ze belandde met een hersenkneuzing in het ziekenhuis.

Hersenkneuzing

De officier van justitie eiste voor openlijke geweldpleging en mishandeling een taakstraf van 180 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter vond het niet bewezen dat de vrouw door de duw van de verdachte ten val is gekomen. Omstanders meldden dat juist de zoon haar duwde.
Vooral het bij de keel pakken werd door omstanders als zeer beangstigend ervaren, zei de rechter. De zoon kreeg eerder al via het jeugdstrafrecht een taakstraf opgelegd.