Politie krijgt in totaal vijf tips binnen over brandstichter teststraat Emmen

211201_brand_GGD
Brandweerlieden bij de GGD-locatie in Emmen na de brandmelding © Noordernieuws
Na de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin aandacht werd gevraagd voor de brandstichting bij de GGD-locatie aan de Van Schaikweg in Emmen, zijn in totaal vijf tips bij de politie binnengekomen. Op camerabeelden is iemand te zien die de brand sticht en de politie wil graag weten wie de brandstichter is.
Tijdens de uitzending van het televisieprogramma van gisteravond kwam al een concrete tip van een mogelijke getuige binnen over de brandstichter. "Hij heeft doelbewust de coronatestlocatie van de GGD in brand gestoken", liet die tipgever weten. In een gesprek met de politie moet duidelijk worden wat deze tipgever nog meer weet.

'Gezocht naar man met lichte huidskleur'

Volgens de politie is de brandstichter een man met een lichte huidskleur. Hij droeg die avond een donkerkleurige muts en gedroeg zich 'opvallend rustig'. Nadat de man de brand had gesticht, liep hij beheerst weg en keek nog even om naar de brand.
Ook zoekt de politie nog naar getuigen in de omgeving toen de brand woedde. Een oplettende beveiliger wist de brand grotendeels eigenhandig in de kiem te smoren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl