Nieuwbouwplannen op plek Centric in Emmen en café Halfweg: ruim zestig woningen

Locatie Centric Emmen
Het oude terrein van Centric, met op de achtergrond het pand van de Belastingdienst © RTV Drenthe / Tom Meijers
Er zijn plannen voor de bouw van drie appartementencomplexen met in totaal 54 woningen op de plek van het gesloopte Centric-pand aan de Weerdingerstraat in Emmen. Nog eens zeven vrijstaande woningen moeten verrijzen op de locatie van het al jaren leegstaande café Halfweg bij Barger-Oosterveld.
De schop gaat niet op korte termijn de grond in. Volgens wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen is eerst een bestemmingsplanwijziging nodig voor beide plannen. Daar moet minimaal een jaar voor uit worden getrokken.
Het oude Centric-pand bevond zich op het terrein tussen de Belastingdienst aan het Bendienplein en autogarage Kwikfit aan de Weerdingerstraat. Volgens Otter gaat het om drie woontorens van vier bouwlagen met in elk ruimte voor achttien tot negentien appartementen. "Dit bevindt zich in een gebied waar zich nu nog veel bedrijven bevinden", aldus Otter.

Meer woningen

"Daarom stellen wij een gebiedsvisie op voor het gehele gebied tussen de Weerdingerstraat, de Wolfsbergenweg, de Heidelaan en het Bendienplein. Het idee is dat deze omgeving een verandering ondergaat van alleen bedrijvigheid, naar een gebied met meer woningen."
Met dit nieuwe plan hoopt de wethouder ook andere partijen te interesseren voor nieuwbouw in dit gebied. "Er bevinden zich veel verwaarloosde gebouwen in deze omgeving. Dus we hopen op een vliegwieleffect."

Halfweg

Op de plek van café Halfweg in Barger-Oosterveld zijn al ruim drie jaar plannen voor nieuwbouw. De horecazaak in het gebied is al enige tijd gesloten en moet worden gesloopt. De nabijgelegen ijsbaan dient een stukje verplaatst te worden om ruimte te maken. Deze komt straks achter de woningen te liggen.
In beide gevallen maakte de wethouder niet bekend wie er achter de plannen zit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.