Drents Museum begroet dit jaar 'ondanks coronaperikelen' 100.000ste bezoeker

Jenneke Günther, Jazy Günther en Harry Tupan
Jenneke Günther, Jazy Günther en Harry Tupan © Drents Museum
Met het nieuwe jaar in zicht heeft het Drents Museum de 100.000ste bezoeker van 2021 mogen begroeten. Normaal gesproken wordt die mijlpaal eerder in het jaar bereikt, maar door de coronamaatregelen was het museum de afgelopen tijd beperkt toegankelijk.
Door het bezoek van Jenneke Günther (64) en nichtje Jazy Günther (29) kwam de teller van het museum vandaag uit op 100.000 bezoekers.

Viva la Frida!

De grote publiekstrekker van het Drents Museum is dit jaar de tentoonstelling Viva la Frida! over het leven en werk van de Mexicaanse Frida Kahlo. Na de opening op 7 oktober door koningin Máxima, hebben nu bijna 60.000 mensen de tentoonstelling bezocht.
Ook Jenneke en Jazy waren op Viva la Frida! afgekomen. "We hebben twee uur gereden vanuit Zeist om Frida Kahlo hier in het Drents Museum te kunnen zien." Zij ontvingen uit handen van museumdirecteur Harry Tupan de publicatie die bij Viva la Frida! hoort en een bos bloemen.

'Heel erg blij'

"Ondanks alle coronaperikelen zijn we toch heel erg blij met de 100.000ste bezoeker in dit jaar. Onze sector is heel hard getroffen", zegt Tupan. "Daarom verheugt het ons dat zoveel bezoekers toch zijn gekomen en van Viva la Frida! hebben kunnen genieten."
Vanwege de avondlockdown is het Drents Museum voorlopig alleen te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl