Winterstop al begonnen in amateurvoetbal door besluit KNVB

ACV en Ter Leede
Derdedivisionist ACV uit Assen in actie tegen Ter Leede © Bennie Boer
VOETBAL - Voor de voetballers in de A-categorie van het amateurvoetbal is een vervroegde winterstop aangebroken. De KNVB heeft de laatste twee speelronden uit het programma gehaald nadat bekend is geworden dat er vanwege de coronamaatregelen definitief na 17.00 uur niet meer gesport mag worden. Clubs kunnen er wel voor kiezen om op vrijwillige basis tegen elkaar te oefenen.
Hoewel competitiewedstrijden nog altijd gespeeld mogen worden, is het niet meer mogelijk om 's avonds te trainen. Daarom is het volgens de bond onverantwoord om door te gaan met de competities in de A-categorie. In de B-categorie mag nog wel worden gevoetbald omdat dat op recreatief niveau is en dus minder inspannend. De beslissingen zijn genomen na overleg met Voetbal Medisch Centrum.
Voor komend weekend had de KNVB het programma er al uitgehaald. Wel staan er nog enkele inhaalwedstrijden op het programma. Na 19 december begint voor iedereen de winterstop. Afhankelijk van de coronamaatregelen staat de hervatting van de competities gepland voor halverwege januari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl