VV Nieuw Buinen: We stonden op het punt de zonnepanelen te bestellen

De vereniging wilde bijna 250 panelen bestellen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De vereniging wilde bijna 250 panelen bestellen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Al een jaar is VV Nieuw Buinen bezig met het plan om zonnepanelen op het dak van het clubgebouw te krijgen. De subsidie van de gemeente was binnen en alles leek geregeld. Tot netbeheerder Enexis met de boodschap kwam dat er een capaciteitstekort is.
Er is op meerdere plekken in Drenthe te weinig capaciteit in het energienetwerk om zonnepanelen aan te sluiten.
moet eerst de capaciteit vergroten, maar daar kunnen jaren overheen gaan.

'Op slot'

"Nadat er iemand bij was geweest om te kijken wat er qua panelen op ons dak past, zei iemand binnen de club: dan moeten we ook Enexis inlichten om te kijken of er genoeg capaciteit is. De boodschap die we terugkregen was: het hele spul zit op slot. Dan zakt de moed je wel in de schoenen", zegt Siert van der Laan van VV Nieuw Buinen.

Bijna 250 panelen

Doel van de panelen was - behalve om mee te doen met de energietransitie - om te besparen op de maandlasten. "Het plan was vorige week de leden tijdens een vergadering toestemming te vragen voor de aanschaf van bijna 250 panelen. Geld hadden we er nog niet in gestoken, maar we stonden op het punt de panelen te bestellen."

Subsidie kwijt?

De al verleende subsidie kan de club waarschijnlijk op haar buik schrijven, omdat die niet onbeperkt geldig is. Van der Laan zegt dat hij meerdere adviezen heeft gekregen over wat nu te doen. "We gaan mogelijkheden zoeken om het alsnog te regelen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl