Steenwijker bedreigt agenten in Meppel en moet cel in

Politie
Steenwijker de cel in na bedreigen politie © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Voor het ernstig bedreigen van een agent in Meppel is een 24-jarige man uit Steenwijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier weken. De man had nog een voorwaardelijke celstraf van vier weken op de plank liggen. Die moet hij nu wel uitzitten.
De politie kwam eind mei bij een woonwagen in Meppel vanwege meldingen over geluidsoverlast. De bewoner kreeg in eerste instantie een waarschuwing. De agenten hadden hun hielen amper gelicht of de eerste meldingen over te veel herrie bij dezelfde woonwagen rolden weer binnen. De bewoner van de woonwagen kreeg opnieuw bezoek van de politie, maar deze keer met versterking.

Dreigen met zware mishandeling

De Steenwijker bemoeide zich met het gesprek dat de agenten voerden met de bewoner. Hem werd gevraagd zijn mond te houden. De Steenwijker maakte zich groot, kwam dreigend op de agenten af en schreeuwde een van hen toe: "Als je nog een keer naar mij wijst dan sla ik jouw kankerbek in elkaar." Dit is dreigen met zware mishandeling vond de officier van justitie, die één week cel eiste.
De Steenwijker vond het allemaal heel erg meevallen, wat er is gebeurd. "Ik heb hem toch niet aangeraakt", zei de man tegen de rechter. Gelukkig niet, vond de rechter, want dan had de man voor een ander feit voor hem gezeten. In dit geval bleef het bij een forse waarschuwing en het uitzitten van de oudere straf.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.