Knutselen en pepernoten eten bij Sinterklaasatelier Assen

Het sinterklaasatelier in Assen
Het sinterklaasatelier in Assen © RTV Drenthe
Uit een voormalige winkel bij het Mercuriuscentrum in Assen klinkt sinterklaasmuziek. Binnen zijn de kinderen aan het knutselen. En tussendoor natuurlijk pepernoten eten, wat het is tenslotte sinterklaas.
De afgelopen weken konden de kinderen op woensdag en zaterdag bij het sinterklaasatelier terecht. "We organiseerden elke keer een wisselende activiteit", vertelt organisator Remco Herlaar. "We hebben pepernoten gebakken, chocoladeletters gepimpt, de kinderen konden een pietenparcours lopen dus er was kortom genoeg te beleven."

Even wat qualitytime

Het atelier wordt georganiseerd door de winkeliers. "Je ziet dat de kinderen het erg naar hun zin hebben", vertelt Herlaar. "We noteren de naam van het kind, zodat de ouders even wat qualitytime hebben voor elkaar. Wij vermaken de kinderen wel."
Herlaar vindt het ook belangrijk om de kinderen wat extra afleiding en vermaak te geven in deze onrustige tijd. "Er is al genoeg zorgen wat ze meekrijgen. Laten we dat hier vergeten en er gewoon een gezellige middag van maken. En natuurlijk pepernoten eten", besluit hij lachend.
Knutselen en dansen bij sinterklaasatelier Assen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl