Albert Heijn Zuidlaren tegen komst derde supermarkt

Albert Heijn op de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren
De Albert Heijn in Zuidlaren © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Albert Heijn in Zuidlaren is tegen het plan van de gemeente Tynaarlo om een derde supermarkt in het centrum mogelijk te maken. Dat schrijft de grootgrutter in een brief aan de gemeenteraad.
Albert Heijn zit op dit moment in een tijdelijke winkel op het terrein van de voormalige Prins Bernhardhoeve. Het college stelt voor om daar permanent twee supermarkten vestigen, naast de Albert Heijn ook een Jumbo.
Maar het college wil ook ook een derde supermarkt toestaan in het centrum. Het zou dan gaan om een discounter als de Aldi. Volgens Albert Heijn is dat niet in overeenstemming met eerder genomen besluiten. De supermarkt roept de gemeenteraad dan ook op om tegen dat voorstel te stemmen.

Slepende discussie

De gemeenteraad is dinsdagavond aan zet in de slepende supermarktdiscussie in Zuidlaren. Of dat dit jaar nog tot een keuze leidt, is zeer de vraag. Want de gemeenteraad van Tynaarlo worstelt al jaren met het centrumplan van Zuidlaren en de supermarkten daar. Inmiddels praten ze er al bijna tien jaar over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl