Handbalsters winnen ook tweede WK-wedstrijd ruim, Merel Freriks uit Emmen scoort 6 keer

MErel Freriks ANP
Merel Freriks aan de bal tegen Oezbekistan tijdens de eerste ronde van het WK handbal. Ze scoort 6 keer © ANP
De Nederlandse handbalsters hebben de tweede groepswedstrijd op het WK met 58-17 gewonnen van Oezbekistan. Merel Freriks uit Emmen was belangrijk met 6 doelpunten voor Oranje.
Het is de tweede zege op rij voor Nederland op het wereldkampioenschap, dat gehouden wordt in Spanje. Vrijdag werd Puerto Rico verslagen met 55-15. Dat was een doelpuntenrecord voor Nederland. En dat record is nu dus alweer verbeterd.
Met de zege heeft Nederland zich al gekwalificeerd voor de volgende ronde. Nederland speelt dinsdag nog tegen Zweden om te bepalen wie de groepswinnaar wordt. Zweden is ook al zeker van de volgende ronde.

Freriks scoort zes keer

Merel Freriks uit Emmen was een van de belangrijkste speelsters van de handbalploeg. Maar liefst zes van de doelpunten waren van haar hand. Alleen Debbie Bont en Larissa Nusser scoorden vaker in de wedstrijd. Zij scoorden allebei zeven doelpunten.
Het wereldkampioenschap handbal duurt nog tot en met 19 december. De Oranjedames verdedigen in Spanje de wereldtitel, die het team in december 2019 veroverde in Japan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl