Deelnemers Drenthe200 begonnen aan slijtageslag

Het is een van de zwaarste eendaagse-fietswedstrijden van Nederland: de Drenthe200. Tweehonderd kilometer op de ATB, fatbike of crosser, over vooral onverharde paden.
Een van de toeschouwers langs het parcours weet de koers treffend te omschrijven: "Tweehonderd kilometer bikkelen."
Vanochtend zijn de deelnemers om 06.00 uur van start gegaan op de Brink in Roden. De route voert de deelnemers over een parcours door de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Westerveld en Midden-Drenthe, waarna ze uiteindelijk weer terugkomen in Roden.

Hel van het Noorden

De omstandigheden voor de deelnemers zijn een stuk beter dan bij de vorige editie, die ook wel de Hel van het Noorden werd genoemd. "Het was bar en boos", zegt Henk Willems van de organisatie. Van de 1.300 deelnemers wisten slechts 480 de finish te bereiken. "Ik denk dat 95 procent dit keer de finish wel gaat halen."
De editie van vorig jaar gaat dan ook als zwaarste aller tijden de geschiedenisboeken in.
Vandaag worden de eerste deelnemers rond 13.00 of 14.00 uur weer terug in Roden verwacht. "Die rijden zo'n 25 kilometer per uur."
Bekijk hieronder een impressie van de Drenthe200
Impressie van de Drenthe200

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl