Gravinfluencer Eloise gespot met zelfgemaakt mondkapje uit Rolde

Harmtje Dilling mondkapjes
Harmtje Dilling helpt haar kleindochters met hun webshop © RTV Drenthe/Jeanine Hofsteenge
Zelfgemaakte mondkapjes uit Rolde worden gedragen door de royals. Oma Harmtje Dilling naait mondkapjes voor de webshop van haar kleindochters. En tot haar verbazing is nu ook gravin Eloise van Oranje ermee gespot.
Op Instagram was te zien dat de gravinfluencer een van haar mondkapjes droeg. Die zijn te herkennen aan een goudkleurig bedeltje dat erop is genaaid.
"Daar was ik wel trots op", zegt Harmtje Dilling. "Dat iets wat uit mijn handen komt de hele wereld over gaat en dat zij het ook nog draagt. Ik ben nogal koninklijk gezind dus ik vind dat wel heel leuk."

Eigen bedrijfje

In coronatijd zijn Cecile (19) en Fabienne (21) de Vries uit Marwijksoord hun eigen bedrijfje gestart: een webshop genaamd FC Sisters. Ze verkopen hebbedingen zoals scrunchies, sieraden en zelfgemaakte mondkapjes.
Om die te naaien hebben ze hun oma ingeschakeld. "Twee roze, vijf blauwe en drie khaki. Zulke bestellingen krijg ik dan door op de app", zegt Dilling lachend. "Ik vind het prachtig om te doen voor die meiden. Ik vind het ook zo'n leuk idee."

Mondkapjesplicht

Vervolgens kruipt zij achter haar naaimachine om ze te maken. Dat kan ze uren volhouden. En dat is ook wel nodig. Want sinds de mondkapjesplicht weer is ingevoerd, loopt de webshop als een tierelier.
"Het is druk. Dat hadden we eerst niet verwacht", zegt Fabienne de Vries als ze een roestbruin mondkapje in cadeauverpakking schuift. "We zijn heel blij dat oma dit wil doen en dat ze het ook leuk vindt", zegt haar zus Cecile.
Dilling: "Ik dacht eerst: dat zal zo'n vaart niet lopen. Maar ja, als je ziet hoeveel er weggegaan zijn. We zijn al heel lang de tel kwijt."
Bekijk hier onze reportage over de noeste arbeid van oma Harmtje:
Gravinfluencer Eloise gespot met zelfgemaakt mondkapje uit Rolde

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl