Werkzaamheden voor uitbreiding Roelof van Echten College Hoogeveen gestart

Roelof van Echten College
De lokalen bij het Roelof van Echten College worden eind januari geplaatst © RTV Drenthe
Locatie Bentinckspark van het Roelof van Echten College (RvEC) in Hoogeveen kan langzaam beginnen met de uitbreiding van het gebouw. Vanwege een tekort aan ruimte wil de school zes lokalen bijbouwen.
Die hadden in oktober al af moeten zijn, maar door problemen met de vergunningsaanvraag heeft het plan vertraging opgelopen.

Vanaf januari in gebruik

Het plan ligt op dit moment zes weken ter inzage. Die periode kan worden gebruikt om bezwaren in te dienen. Maar inmiddels kunnen de eerste (kleine) voorbereidingen van start zegt directeur Albert Weishaupt. "De afspraak met de gemeente is dat we kunnen beginnen met de grondwerkzaamheden."
Onder andere de elektriciteitsvoorziening krijgt een plekje op de locatie van zes de lokalen. "De kabel komt onder de school door", vervolgt Weishaupt. "Dan zit er in ieder geval alvast een aansluitpunt." Halverwege januari worden de lokalen geplaatst. Vanaf 31 januari moeten ze in gebruik zijn.

Krimp

Volgens Weishaupt is de school gebouwd met het oog op krimp van het aantal leerlingen. "In Hoogeveen en omgeving hebben we namelijk al enkele jaren te maken met krimp van het totaal aantal leerlingen." Toch lijkt de situatie anders te liggen. De school, die sinds 2014 in gebruik is, zou in 2021 zo'n 900 leerlingen moeten huisvesten. Inmiddels is dat aantal gegroeid naar 1.100 leerlingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl