Bas Peters wint Drenthe 200 voor derde keer op rij

Bas Peters uit het Limburgse Heythuysen heeft opnieuw de Drenthe 200 gewonnen. De Limburger won de monsterkoers voor de derde keer op rij.
Peters legde de tweehonderd kilometer af in een tijd van 7 uur, 12 minuten en 24 seconden. Dat is de snelste editie van de Drenthe 200 tot nu toe. Peters was vandaag elf minuten sneller dan zijn snelste tijd twee jaar geleden.
Achter Peters werd Roel Verhoeven tweede. Zijn ploeggenoot Gerben Mos uit Havelte eindigde op de derde plaats..
Met de winst heeft Peters nu drie van de vier edities van de Drenthe 200 op z'n naam geschreven. Alleen de eerste editie kwam op naam van een andere renner: Onno Reijnhout uit Donderen.
Mountainbiker Peters deed in 2004 voor Nederland mee aan de Olympische Spelen in Athene.

Van Kessel wint bij vrouwen

Femke van Kessel was de snelste vrouw vandaag. Zij deed 8 uur, 31 minuten en 3 seconden over de tweehonderd kilometer. Zij had op de streep meer dan een kwartier voorsprong op Marjolein Dijkman. Diana Boeser finishte als derde. Zij deed er net iets meer dan negen uur over.

NK Fatbike

De Nederlandse titel bij de Fatbikes ging naar Luuk Nissen in een tijd van 8 uur, 21 minuten en 55 seconden. Hij hield Jeffrie van der Velde dik drie minuten achter zich. Julian Siemens werd derde.
De titel bij de vrouwen ging naar Ivon Brekelmans. Zij was na 10 uur 23 minuten en 48 seconden binnen. Filiz Ygit finishte dik 37 minuten later in Roden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl