Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Je kunt dit weekend een mooie tocht maken door de bossen van Exloo (Rechten: eko-tours.nl)
Je kunt dit weekend een mooie tocht maken door de bossen van Exloo (Rechten: eko-tours.nl)
Het laatste weekend voor de jaarwisseling staat op het punt van beginnen. Heb je al leuke plannen, of heb je moeite om iets te vinden? Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rijtje.
Iris Hond

Om te genieten van de muziek van Iris Hond, moet je vrijdagavond naar theater de Tamboer. Deze eigenzinnige pianiste oogst wereldwijd lof met haar album Dear World. Niemand minder dan Leonard Cohen jubelde zelfs:
"A great spirit revealed."
Tijdens dit theaterconcert speelt ze naast eigen composities, ook stukken van Chopin en Rachmaninoff. Ze vertelt hiermee haar bewogen levensgeschiedenis.

Het concert begint om 20.15 uur in Hoogeveen.
De officiele clip van Iris Hond

Schemer huifkartocht Dwingelderveld

Een unieke ervaring om in de huifkar, en met een deskundige gids van Natuurmonumenten, het grootste natte heidegebied van Europa te verkennen. In de schemering komen dieren tevoorschijn die zich overdag verstopt houden in het bos. Met wat geluk zie je die dieren tijdens de tocht. Onderweg wordt er een paar keer gestopt. De tocht begint op zaterdag om 16.00 uur vanaf Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Meer informatie is te vinden via de website.

Winter-excursie met een elektrische terreinauto

Zaterdagmiddag heb je de mogelijkheid om met elektrische terreinauto's door de bossen van Exloo te touren. Rijd, onder leiding van een gids, rond in de winterse setting. Tijdens de tocht wordt er warme koffie, thee of chocolademelk geschonken. Meer informatie over deze unieke tocht is te vinden op de website van de leverancier van de elektrische auto's.

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi, die al 35 jaar in het muziekvak zit, gaat wederom de Nederlandse theaters in. Met zijn indringende, beeldende pianospel weet hij een groot publiek te raken. Werken van Liszt en Chopin komen voorbij, maar ook Soerjadi's eigen composities zullen te horen zijn. Het concert vindt zondag in theater De Tamboer in Hoogeveen plaats en begint om 14.30 uur.
Wibi Soerjadi speelt op z'n piano

Zondagwandeling Drouwen

Het oud jaar uitzwaaien met een leuke wandeling? In Drouwen kun je meedoen aan deze gezellige wandeltocht die geschikt is voor het hele gezin. De gids van Staatsbosbeheer neemt gezinnen mee op pad en laat allerlei wetenswaardigheden zien van het bos. Door het jaar heen zijn er verschillende thema’s, afhankelijk van het seizoen. Aanvang: 12.00 vanaf het Boomkroonpad.
Bovenstaande is een greep uit alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. We wensen jullie een leuk weekend en veel plezier met je wat gaat doen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl