Wie wint Cultuurprijs Emmen? Gemeente maakt genomineerden bekend

Rowdy Prins
Rowdy Prins © Gemeente Emmen
Muzikant Rowdy Prins, illustrator Mayon Middeljans? Of toch dichter en schrijver Eva Broekmann? Een van hen mag zich straks de winnaar van de Cultuurprijs Emmen noemen. De gemeente maakte vandaag de namen van de drie genomineerden bekend.
Ieder jaar reikt de gemeente Emmen de Cultuurprijs uit. Het ene jaar als oeuvreprijs, het andere jaar als aanmoedigingsprijs. Voor 2021 gaat het om het laatste.
In de afgelopen maanden hebben inwoners kandidaten naar voren kunnen schuiven. Uit alle aanmeldingen heeft de jury weer drie genomineerden gekozen. De bal ligt nu weer bij de inwoners van de gemeente die tot 19 december kunnen stemmen. Ook het oordeel van een vakjury weegt mee in de uiteindelijke beslissing.
Mayon Middeljans
Mayon Middelkans © Gemeente Emmen

Geen nieuwjaarsfeest

De winnaar wordt in de eerste week van januari bekend gemaakt. Deze ontvangt een kunstwerk en een bedrag van duizend euro. Normaliter vindt de uitreiking plaats tijdens het nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen. Vanwege corona gaat dit niet door en vindt de uitreiking elders plaats. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt.
Eva Broekmann
Eva Broekmann © Gemeente Emmen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl