Kjeld Nuis Nederlands kampioen op de 1500 meter

SCHAATSEN - Schaatser Kjeld Nuis is vanmiddag tijdens de NK afstanden in Heerenveen Nederlands kampioen op de 1500 meter geworden. Het is zijn derde nationale titel op deze afstand. Hij plaatst zich hiermee ook rechtstreeks voor het WK afstanden in Inzell.
"Dat ik me plaats voor het WK vind ik belangrijker dan de Nederlandse titel. In het verleden ging ik de wedstrijd in met het idee dat ik me moest plaatsen. Nu ging ik vol voor de winst", verklaart Nuis.
Met een tijd van 1.44.02 won Nuis van zijn ploeggenoot Patrick Roest. Nuis reed in Thialf ouderwets als een leeuw. Hij vloog er vanaf de start vol in en zette zijn tegenstander Roest meteen op flinke afstand. Na 1100 meter leek er nog een baanrecord voor Nuis in te zitten, maar in de slotronde ging hij kapot. In de laatste buitenbocht wankelde hij zelfs even, maar hij kon overeind blijven en de aanstormende Roest nog net van zich afhouden.
"Het eindigde daar bijna. Tot 1.100 meter was het echt een superstrakke rit. Maar de laatste bocht sneed ik gewoon belabberd aan. Dan wordt het een soort ijsdansen en dat was echt niet goed", verklaart Nuis na afloop.

Lees meer: Nuis met toptijd vierde op 500 meter

Gisteren werd Nuis al vierde op de 500 meter. Morgen komt de sprinter nog in actie op de 1000 meter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl