Man uit Hoogeveen verdacht van witwassen van 1 miljoen euro

Politie
De FIOD heeft een inwoner van Hoogeveen aangehouden op verdenking van witwassen © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Een 55-jarige man uit Hoogeveen is gisteren door de FIOD aangehouden. Hij wordt verdacht van het zonder vergunning aanbieden van betalings- en verzekeringsdiensten en het witwassen van ruim 1 miljoen euro.
De Hoogevener was als afbouwverzekeraar betrokken bij diverse bouwprojecten in Nederland. Voor de diensten die hij aanbood zijn vergunningen van de Nederlandsche Bank noodzakelijk. Die vergunningen had de 55-jarige niet. Bovendien kwam hij zijn verplichtingen als afbouwverzekeraar niet na.

Omzet van 1 miljoen euro, gebruikt voor horecaonderneming

De FIOD meldt dat met hij met deze vermoedelijke illegale activiteiten een omzet draaide van ruim 1 miljoen euro. Het geld boekte hij vervolgens grotendeels over naar aan hem gelieerde ondernemingen.
Het overgeboekte geld werd vervolgens niet gebruikt om verzekeringsrisico's af te dekken. In plaats daarvan investeerde hij het geld in een horecaonderneming en deed er allerlei privé-uitgaven van.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl